اولین جلسه کمیته اجرایی تجلیل از پیشکسوتان و سرآمدان علمی، مخترعان و کارآفرینان برگزار شد
در راستای شناسایی، معرفی و تجلیل از سرآمدان و پیشکسوتان علمی، مخترعان و کارآفرینان استان البرز کارگروه تخصصی با دبیری بنیاد نخبگان استان البرز تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان البرز، رییس بنیاد نخبگان استان البرز در این جلسه بیان داشت: در راستای بزرگداشت مراسم هفتۀ پژوهش و فناوری، کارگروهی تحت عنوان تجلیل از پیشکسوتان و سرآمدان علمی، مخترعان و کارآفرینان توسط وزارت عتف پیشنهاد و مصوب شده است.
محمد نبیونی افزود: مسئولیت این کارگروه توسط ستاد بزرگداشت هفتۀ پژوهش در استان البرز به عهده بنیاد نخبگان استان البرز گذاشته شده است.
وی افزود: بنیاد نخبگان استان البرز بر اساس مسئولیت ذاتی خودش و طبق روال سالهای گذشته، سرآمدان بومی علمی را از طریق استعلام و فراخوان از مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی شناسایی و پس از بررسی رزومه علمی –اجرایی افراد معرفیشده در شورای علمی بنیاد، همزمان با گرامیداشت هفتۀ پژوهش در استان البرز، افراد منتخب را مورد تجلیل و تکریم قرار میداد.
ایشان اظهار داشت: در حوزۀ تجلیل از سرآمدان علمی، دستورالعمل و شیوهنامه بنیاد ملی نخبگان ملاک شناسایی، معرفی و تجلیل، تکریم و الگوسازی از سرآمدان بومی علمی است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری مکاتبهای با مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی استان در خصوص معرفی کاندیدای اجرای این برنامه انجام شده است افزود: در این راستا، تاکنون تعداد 14 نفر از پردیس کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، موسسه تحقیقات خاک و آب، پژوهشگاه مواد و انرژی به بنیاد نخبگان استان البرز معرفی شدهاند.
وی بیان داشت: برنامه بنیاد نخبگان استان البرز برای سرآمدان علمی بومی استان که منتخب اعضای شورای علمی این بنیاد هستند، تجلیل و تکریم در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری استان البرز و ساخت مستند تحت عنوان "سرآمدان البرز" به منظور الگوسازی از ایشان برای نسل جوان جامعه است.
ایشان در ادامه بیان داشت: در سال جاری با توجه به دستورالعمل وزارت عتف، علاوه بر سرآمدان علمی، برنامهریزی برای شناسایی و معرفی سرآمدان و پیشکسوتان حوزۀ اختراع و کارآفرینی نیز در مراسم بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری مورد توجه قرار گرفته است.
ایشان بیان داشت: به منظور تشکیل کارگروه تجلیل از پیشکسوتان و سرآمدان علمی، مخترعان و کارآفرینان، بنیاد نخبگان استان البرز در این جلسه ترکیبی از اعضای شورای علمی، روسای دانشگاههای استان، بخش خصوصی متولی حوزۀ کارآفرینی نظیر اتاق، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، صدا و سیمای استان البرز و سرآمدان علمی منتخب دورههای قبل را دعوت نموده است.
وی در ادامه اظهار داشت: در بنیاد ملی نخبگان، موضوع نخبگان مهارتی مغفول مانده است، که در نظر داریم با کمک مجموعه دانشگاه فنی و حرفهای کشور این بخش را مورد توجه قرار دهیم.
در ادامه جلسه رییس دانشگاه خوارزمی بیان داشت: برگزاری رویدادهای تخصصی و فنی در هر حوزهای که سرآمدان و پیشکسوتان در آن تکریم و تجلیل شوند، کار ارزشمندی است.
دکتر عزیزاله حبیبی بیان داشت: در حوزۀ پژوهش و فناوری نیز این وظیفه بر عهدۀ جمع حاضر گذاشته شده است.
ایشان بیان داشت: هرچه مشارکت دستگاههای استان در این رابطه بیشتر جلب شود، قاعدتاً وزن برگزاری مراسم در آینده بهتر خواهد بود.
جانشین رییس ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در استان البرز افزود: در ملاک انتخاب و ملاک عمل، حوزههای فنی و علمی -کاربردی باید خلاقیت و نوآوری در آموزش مهارتها مورد توجه قرار بگیرد.
معاون پژوهش و فناوری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان داشت: در حوزۀ سرآمدان باید از دو منظر به موضوع نگاه کرد.
دکتر کامبیز پورطهماسی افزود: در یک بخش بنیاد ملی نخبگان تعاریف خاص خودش را دارد و افراد را براساس قوانین و سیاستهای خودش انتخاب میکند و در بخش دیگر از منظر ستاد بزرگداشت هفتۀ پژوهش استان است که باید تعریف آن را جامعتر دید تا همۀ بخشها، مانند آموزشی، پژوهشی و فناوری را تحت پوشش قرار دهد.
ایشان اظهار داشت: باید تعریفی از سرآمد توسط کارگروه ارائه شود و مشخص کنیم اگر فردی را میخواهیم در بخش کارآفرینی تجلیل کنیم باید چه ویژگیهایی را داشته باشد.
وی تأکید کرد: پس از مشخص شدن شاخصها و سنجههای انتخاب سرآمدان در هر حوزه، میتوان فراخوان را برای معرفی افراد واجد شرایط به دستگاهها و نهادهای ذیربط ارسال نمود.
عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان البرز بیان داشت: بحث خلاقیت و نوآوری باید ملاک اصلی انتخاب افراد قرار گیرد.
دکتر محمدرضا رحیمیپور اظهار داشت: انتخاب تعداد بالای افراد برای برنامه تجلیل،تکریم و الگوسازی تأثیر منفی بر ارزش برنامه خواهد داشت.
نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز در ادامه جلسه بیان داشت: معیارهای که بخش اتاق در معرفی صنعتگران و کارافرینان برتر داشته است، بر عملکرد علمی و کاربردی این افراد نیز تأکید داشته است.
دکتر داوودی اظهار داشت: معیار و خط کشی که همیشه برای بخش خصوصی منجمله اتاق مسئله بوده است، این است که سرآمدی که بارها توسط مقامات بلند پایه کشور مورد تجلیل قرار گرفته است، آیا در مراسمهای تجلیل بعدی باید دعوت شود یا اگر دعوت شد آیا میآید؟ آیا باید به جوانترها نگاه کرد؟
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان بیان داشت: دانشگاه فنی و حرفهای از لحاظ مأموریت و شرح وظایف محوله دانشگاهی متفاوت است و در برنامههای این چنینی، براساس مأموریت آن که آموزش مهارتهای فنی و پرورش تکنیسینهای مهارتی باید به دانشگاه فنی و حرفهای نگاه کرد.
دکتر ترکیان اظهار داشت: وضعیت اشتغال و کارآفرینی در فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای نسبت به دانشگاههای دیگر بالاتر است و اینها حتی برای افراد دیگر اشتغالزایی ایجاد کردهاند.
وی اظهار داشت: افتخار دانشگاه فنی و حرفهای این است که سهم بسزایی در اقتصاد جامعه دارد و این مبنای کار دانشگاه است که میتواند علم نافعی که به کار جامعه میآید را به منحصۀ ظهور در آورد.
رییس اداره پژوهش صدا و سیمای استان البرز با اعلام آمادگی مجموعه صدا و سیما برای معرفی و الگوسازی از سرآمدان منتخب بنیاد نخبگان استان البرز و این کارگروه افزود: مجموعه صدا و سیمای استان در حوزۀ معرفی کارآفرینان و مستعدان برتر جامعه به عموم مردم پیش قدم است و در این حوزه با تمام دستگاهها و نهادهای متولی همکاری میکند.
آقای تقویپور افزود: دستگاههای اجرایی، دانشگاهی و تحقیقاتی استان، نخبگان و سرآمدان زیرمجموعه خودشان را برای تهیه گزارشهای خبری و ساخت مستند از فعالیت های این عزیزان به صدا و سیمای استان البرز معرفی نمایند.
نماینده مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر کرج بیان داشت: خیلی از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در حال حاضر مرکز رشد دارند و شاخصهای خوبی در این مراکز برای شناسایی و طبقه بندی، کارآفرینان، اختراعات و مخترعان وجود دارد.
وی بیان داشت: یکی از کارهایی که شورای اسلامی شهر کرج در حال برنامهریزی آن است، تشکیل کارگروههای تخصصی ذیل کمیسیونهای شورا است و در گام بعدی این کارگروه میتوانیم از سرآمدان معرفی شده در این کارگروه در جلسات مرتبط کمیسیونهای شورا و تصمیم سازی برای فضای مدیریت شهری استفاده نماییم.
نماینده ستاد هفتۀ پژوهش و فناوری استان البرز در کارگروه تجلیل از پیشکسوتان و سرآمدان علمی، مخترعان و کارآفرینان بیان داشت: حوزه تجلیل، تکریم و الگوسازی از سرآمدان بومی باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
دکتر فرامرز کنجوری با اشاره به اینکه باید در معرفی سرآمدان هدف مشخص داشته باشیم، افزود: وقتی در استان البرز سرآمدی مثلاً در حوزۀ فرش و قالی منتخب و معرفی میکنیم؛ این را به جامعه منتقل می کنیم که این استان در حوزۀ فرش و قالی برنامه سرمایه گذاری و توسعه ای را در نظر گرفته است.
ایشان اظهار داشت: برای اینکه هدفی برای اجرای این برنامه مشخص کرده باشیم، باید ببینیم پس از معرفی و تجلیل از سرآمدان چه برنامهای میتوانیم در راستای استفاده از ظرفیت و پتانسیل آن فرد سرآمد تعریف و اجرایی نماییم.
سرآمد منتخب بنیاد نخبگان استان البرز در سال 1399 بیان داشت: باید شاخصهای انتخاب یک فرد سرآمد را نه از روی رزومه آموزشی، بلکه از منظر خلاقیت، نوآوری و اشتغال زایی مورد توجه بیشتری قرار داد.
دکتر محمد حسین مجلس آراء جهرمی اظهار داشت: وقتی استادی به عنوان سرآمد انتخاب میشود باید دید اثرگذاری آن استاد کجا و به چه میزانی بوده است.
وی اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان باید برای اساتیدی که به عنوان سرآمد معرفی می کند، مأموریتی و هدفی را تعیین کند.
گفتنی است در این جلسه رییس بنیاد نخبگان استان البرز، رییس دانشگاه خوارزمی، رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان البرز، دو عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان البرز، معاون پژوهش و فناوری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه خوارزمی، رییس اداره پژوهش صدا و سیمای استان البرز، معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان البرز، نماینده ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری استان البرز، نماینده مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر کرج و دو تن از سرآمدان منتخب بنیاد نخبگان استان البرز حضور داشتند.