در مراسم گرامیداشت هفتۀ پژوهش و فناوری صورت گرفت
تجلیل از دو تن از سرآمدان علمی استان
مراسم تکریم و تجلیل از دو تن از سرآمدان علمی استان همزمان با اختتامیه مراسم گرامیداشت هفتۀ پژوهش و فناوری استان البرز با حضور مسئولان استانی، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران استان البرز برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد نخبگان استان البرز، در مراسم اختتامیه گرامیداشت هفتۀ پژوهش و فناوری استان البرز با حضور معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار البرز، فرماندار شهرستان ساوجبلاج، رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، رییس پارک علم و فناوری استان، رییس بنیاد نخبگان استان البرز و جمعی از دانشجویان، پژوهشگران، اساتید دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی استان البرز از دو تن از سرآمدان علمی استان تجلیل و تکریم شد.
در این مراسم از دکتر محمدرضا بیهمتا از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (با افتخار: یک درصد دانشمندان پر تألیف جهان اسلام) و جناب آقای دکتر فرهاد رجالی از مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور (با افتخار: برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی) تکریم و تجلیل به عمل آمد.
در این مراسم جناب آقای دکتر محمدرضا بیهمتا با موضوع اهمیت پژوهش به سخنرانی پرداختند.
ایشان با اشاره به اینکه پژوهش، تصمیمساز است بیان داشتند: پژوهشگران، پژوهش را در مرزهای دانش یا به صورت کاربردی و تکنولوژیک انجام میدهند.
وی تأکید کرد: نیاز ما در کشور در حال حاضر به تکنولوژی و فناوری بیشتر است و ما باید به بیان ساده، علم را وارد سفره مردم نماییم.
ایشان بیان داشت: دو بال آموزش و پژوهش باعث حرکت، رشد و توسعه یک کشور میشود.
وی با بیان اینکه آموزش در کشور ما به خوبی اجرا میشود، افزود: ارتباط دانشگاه و مؤسسات تحقیقاتی با جامعه از طریق پژوهش انجام میشود.
ایشان در ادامه با اشاره به رهنمودهای امام راحل (ره) در خصوص اینکه تنها راه رشد و توسعه کشور از طریق توسط پژوهش انجام میگیرد، افزود: پژوهش لکوموتیوی است که هدف و مسیر آن باید مشخص شود و بر مبنای آن هدف باید حرکت کرد.
وی تصریح کرد: هدفی که برای افق 1404 کشور ترسیم شده است، دستیابی به رتبه اول علمی در منطقه و در جهان اسلام است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال 1393 مبنی بر افزایش رشد اعتبار پژوهشی به حداقل 4 درصد تولید ناخالص بیان داشت: سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی با آنچه در سیاستهای کلی پیشبینی شده، تفاوت بارزی دارد.
وی با اشاره به آمارهای بیان شده در خصوص سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی بیان داشت: در پایان برنامه پنجم توسعه سهم پژوهش در ایران چیزی حدود 1 درصد از تولید ناخالص داخلی است.
استاد دانشگاه تهران بیان داشت: در حال حاضر بسیاری از کشورهای در حال توسعه حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در عرصه پژوهش هزینه میکنند؛ چرا که به خوبی میدانند صرف این هزینه، یک نوع سرمایهگذاری سودآور در طولانی مدت است.
ایشان اظهار داشت: سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی در کرهجنوبی و سوئد حدود 3 درصد و در ژاپن حدود 4 تا 6 درصد در سالهای مختلف بوده است.
وی اظهار داشت: توزیع اعتبار پژوهشی بین دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی در کشور ما دارای مشکل است. ما مؤسسات موازی زیادی داریم.
وی در ادامه بیان داشت: برای هزینهکرد بهتر اعتبارات پژوهشی میبایست نظارت را قوی کنیم و از ازدیاد نهادهای موازی جلوگیری نماییم تا اعتبارهای پژوهشی غیر متمرکز هزینه نشوند.
وی اظهار داشت: ارزیابی پایدار و مداوم در مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاهی منجر به حیات پژوهش در این مجموعهها خواهد شد.
ایشان در پایان با بیان اینکه خزیدن بهتر از نشستن است تأکید داشت: جوانان، اساتید و نخبگان کشور میبایست با وجود همه مشکلات و موانع پیشروی پیشرفت و رشد کشور در راستای اعتلای میهن اسلامی گام بردارند، تا انشاالله شاهد توسعه پایدار ایران باشیم.
در پایان مراسم، در حضور مسئولان استانی و جمعی از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران استان البرز ارجنامه سرآمدان علمی استان اهدا شد.
گفتنی است در ذیل مراسم گرامیداشت هفتۀ پژوهش و فناوری استان البرز، از سرکار خانم سیده لیلی میرطاهری استادیار دانشگاه خوارزمی، با افتخار برگزیده جشنواره جوان خوارزمی و مشمول دریافت حمایتهای بنیاد ملی نخبگان به عنوان بانوی جوان مستعد با اهداء تقدیرنامهای به مناسبت گرامیداشت هفتۀ پژوهش و فناوری استان البرز تقدیر شد.
*گزارش تصویری*