بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/09/13 - 19:32
  • - تعداد بازدید: 331
  • - تعداد بازدیدکننده: 199
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مستعد برتر و برگزیده تسهیلات دانشجویی شهید وزوایی در استان البرز

فضای دیدار با رهبری بسیار صمیمانه بود/ از استعداد نخبگان برای حل مسائل استفاده شود

مهسا معتقد مستعد برتر استان البرز و مشمول دریافت تسهیلات شهید وزوایی بنیاد ملی نخبگان حاضر در دیدار استعدادهای برتر با رهبری با بیان اینکه فضای جلسه بسیار صمیمانه و دور از هرگونه سختگیری‌های معمول در ملاقات‌های رسمی بود گفت: یکی از مسائل پیش رو بی‌توجهی به مدیریت منابع انسانی نخبه است که تمام دستگاه‌ها برای حل مشکل همراه نیستند و فقط استعدادیابی کافی نیست باید از آن برای حل مسائل کشور استفاده شود.

~/Asset/News/News/Image/MotaghedBMN.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد نخبگان استان البرز و به نقل از "خبرگزاری فارس" در مصاحبه با مهسا معتقد، مستعد برتر استان البرز و برگزیده تسهیلات دانشجویی شهید وزوایی که به عنوان یکی از استعدادهای برتر علمی در دیدار نخبگان با رهبری حضور داشت، اظهار کرد: بنده اولین تجربه حضور در دیدار نخبگان با رهبر معظم انقلاب را داشتم و در این اتفاق شور و اشتیاق خاصی بر وجود من نشسته بود و از این بابت شاکرم.


وی با بیان اینکه فضای حاکم بر جلسه بسیار صمیمانه بود و به دور از هرگونه سختگیری‌های معمول در ملاقات‌های رسمی افزود: مقام معظم رهبری در این جلسه تأکید فراوانی بر مسئله‌محوری و ارائه راهکارهای منطقی و دقیق داشتند.


دانشجوی مقطع دکتری تخصصی از دانشگاه تهران یادآور شد: رهبر انقلاب کاملا از موضوعات مطرح شده استقبال کردند و با روی خوش مسائل را می‌شنیدند، پس از پایان سخنرانی‌ها هم فورا به مسؤولان مربوطه دستور دادند مشکلاتی که عنوان شده، در اسرع وقت پیگیری شود.


وی ادامه داد: نکته جالب توجه اینکه رهبری در این جلسه فرمودند نخبگانی که به دلیل ضیق وقت فرصت صحبت پیدا نکردند مسائل خود را کتبا ارائه دهند از همین رو مسؤولان بیت رهبری با آغوش باز نامه‌ها را دریافت کردند و ما هم امیدوار به پاسخ نامه‌ها در روزهای آتی هستیم.


مهسا معتقد در ادامه هدفش از تحصیلات عالیه و پژوهش‌های متعدد را خدمت به کشور و هموطنان عنوان کرد و گفت: با حضور در جلسه اخیر و رهنمودهای رهبری و تاکیدات ایشان در بکارگیری نخبگان در دستگاه‌های اجرائی امیدم برای خدمتگزاری صدچندان شد.


وی در بخش دیگری از سخنانش در نظر گرفتن مدیریت منابع انسانی نخبه را مهم و حیاتی خواند و اضافه کرد: مدیریت منابع انسانی فراتر از ظرفیت‌سازی است چراکه بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری پیدا کردن استعدادها کار بنیاد ملی نخبگان بوده تا افراد نخبه را شناسایی و مورد حمایت قرار دهد.


این پژوهشگر جوان با تأکید بر اینکه در این زمینه دستورالعمل‌هایی وجود دارد ولی مشکل اصلی این است که همه دستگاه‌های اجرائی کشور در این زمینه همراه نیستند در تشریح مطلب گفت: تا مرحله ظرفیت‌سازی کار خوب پیش می‌رود ولی زمانی که ظرفیت‌ها ساخته می‌شود و به مرحله فارغ‌التحصیلی نخبه می‌رسد بسیاری از سازمان‌ها این استعدادها را جدی نمی‌گیرند و از آنها بهره‌مند نمی‌شوند.


وی به شرایط بهره‌گیری از استعدادهای نخبگان سخن به میان آورد و گفت: سازوکار بکارگیری نخبگان در پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری است که باید مورد توجه قرار گیرد و این افراد با ایده‌هایشان از تسهیلات بهتر برخوردار شوند.


معتقد خاطرنشان کرد: برای آن دسته از نخبگانی که تمایل به استخدام دولتی ندارند تسهیلاتی در زمینه راه‌اندازی کسب و کارها در نظر گرفته شود و بستری برای پیاده‌سازی ایده‌های نوآورانه آنها فراهم شود.


وی بیان کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تاکید کردند فقط استعدادیابی و پرورش استعدادها کافی نیست باید سازوکاری فراهم شود که از این استعدادها در راستای حل مسائل کشور استفاده و توجه ویژه‌ای لحاظ شود.


سعادتمندی ایران دغدغه اصلی پژوهشگران


ایشان در ادامه به نیازهای پایه‌ای نخبگان همچون تامین اشتغال که اصلی‌ترین و پایه‌ای‌ترین نیاز این قشر است اشاره کرد و گفت: نخبه باید از یک شغل مرتبط و در خور بهره‌مند شود تا بتواند جنبه‌های علمی را ارتقا دهد و برای کشور مفید واقع شوند.


وی تأکید کرد: متاسفانه بسیاری از سازمان‌ها به این موضوع توجه ندارند با وجود اینکه فرد خود را نخبه معرفی می‌کند اما اعتنائی نمی‌کنند ضمن اینکه تامین مسکن، حمایت‌ها و تسهیلات دولتی و فراهم کرد تجهیزات کامپیوتری برای بسیاری از نخبگان دشوار است و باید در این زمینه مساعدت شود.


معتقد متذکر شد: چنانچه نیازهای اولیه و مالی نخبگان برطرف شود باید سازوکارهایی باشد که از ایده‌ها و توان آنها در حل مسائل استفاده شود به نحوی که اگر این امر عملیاتی و اجرایی شود افراد نخبه می‌توانند در طرح‌های پژوهشی ملی درگیر شوند و با تکیه بر توان داخل در رفع نیاز کشور گام‌های بلندی بردارند.


وی به تشریح اهمیت جذب در هیات علمی یا مراکز علمی که بتوان آموزش‌های کلیدی به افراد ارائه کرد، پرداخت و افزود: در صورتی که امکانات مورد نیاز برای نخبگان فراهم شود این ذهنیت برای سایر نخبگان ایرانی بوجود می‌آید که می‌توان در وطن خود با خیالی آسوده خدمت کرد چراکه سعادتمندی ایران دغدغه اصلی ما پژوهشگران به حساب می‌آید.


این نخبه جوان به جوانان هم سن و سالش توصیه کرد از ظرفیت و استعدادشان در راستای رشد و بالندگی کشور بهره بگیرند چراکه با در نظر گرفتن توان داخل  و استعدادها قطعا کشور بی‌نیاز به کشورهای غربی خواهد شد.


«مهسا معتقد» دانشجوی دکتری رشته توسعه کشاورزی دانشگاه تهران و مشمولان دریافت تسهیلات از بنیاد ملی نخبگان است و در حال حاضر به عنوان عضو هسته علمی تحقیقاتی شمسا بسیج دانشجویی استان فعالیت می‌کند؛ به گفته او این طرح علمی به شناسایی و احصا مسائل عمومی استان پرداخته که در نهایت باید برای حل آنها باید راهکارهایی اندیشیده شود.


او تا کنون دو کتاب که یکی از آنها تالیفی و چاپ انتشارات دانشگاه تهران و دیگری ترجمه و چاپ انتشارات جهاد دانشگاهی است به رشته تحریر درآورده و کتاب دیگری مستخرج از رساله دکتری و در دست تدوین دارد همچنین ۶ طرح پژوهشی با عناوین مختلف و ٣٠ مقاله داخلی و خارجی در ژورنال‌های علمی معتبر ارائه کرده است.


 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 133680
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم