نخبگان البرز و تهران برای شرکت در رویداد گفتاورد ثبت نام کنند
رئیس بنیاد نخبگان البرز گفت: در قالب رویداد بزرگ گفتاورد ملی، جمعیت وسیعی از نخبگان مراکز آموزشی، دستگاههای اجرایی و سیاستگذار مورد مخاطب این رویداد بزرگ نخبه پرور هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان البرز و به نقل از خبرگزاری ایسنا
محمد نبیونی روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت در جلسه هم اندیشی اولین گفتاورد ملی نخبگان اظهار کرد: در بخش دولتی با فراخوانی که داده شده، ورود بیش از هزار نفر در سال ۱۴۰۱ و بیش از چهار هزار نفر در سال ۱۴۰۲ از بین نخبگان جوان به دستگاههای اجرایی کشور آغاز شد و این روند همچنان ادامه دارد، به طوری که در حال برگزاری سومین فراخوان با حضور پنج هزار نفر دیگر در کشور از مجموعه نخبگان به دستگاههای اجرایی هستیم.
وی افزود: در اولین دیدار رئیس جمهور با نخبگان، مطرح شد که از ظرفیتهای نخبگانی در حوزههای مورد نیاز دولت استفاده شود و به دنبال آن اتفاق مهمی که برای اولین بار در کشور افتاد این بود که نخبگان توانستند در دو بخش خصوصی و دولتی با یک ظرفیت جدیدی حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: بخش دوم مربوط به حضور نخبگان در بخش خصوصی است که با توجه به اعلام نیاز بخش خصوصی در قالب فراخوان اول در حال انجام است. در بخش دولتی اینکه تعدادی در دو دوره پنج هزار نفری وارد دستگاه اجرایی شوند، میتواند مقدمه باشد، ولی اجتماع نخبگان را اگر با ظرفیت یک درصد هم در نظر بگیریم، اجتماع بزرگی است که بنیاد کمتر از یک دهم این ظرفیت را تا کنون توانسته تحت پوشش خود قرار دهد، تا مسیر نخبگی را طی کنند و قطعا برای حمایت از تمام نخبگان راه درازی در پیش دارد.
نبیونی در ادامه این جلسه که با حضور نمایندگان مراکز فرهنگی و سازمانی استان برگزار شد، افزود: دولت به بنیاد ملی نخبگان در پنج بخش مختلف اعلام نیاز کرده که نخبگان دیدگاههای نخبگانی خود را در اختیار دولت قرار دهد و چه بسا نخبگان بتوانند در اجرای این سیاستها هم مشارکت کنند و حمایت از آنها ادامه دار باشد.
رئیس بنیاد نخبگان البرز ادامه داد: بخش اول این پنج مورد مسایل مالی و پولی است که مشکلات بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد و مدلهایی که در این خصوص مورد استفاده قرار گرفته نتوانسته همه نیازها را پوشش دهد به ویژه آنکه در نظام مالیاتی، سیاستهای ارزی و اعتباری چه در بخش خصوصی و دولتی با فراز و فرودهای جدی مواجه بودهایم.
وی ادامه داد: بخش منابع طبیعی، نفت، گاز و معادن ،جنگلها و مراتع یکی از حوزههایی است که دولت اعلام کرده و به ارتقا بهرهبرداری و بهره وری در این حوزه به شدت نیاز دارد . همچنین امنیت غذایی که کارگروههای زیادی در این زمینه تشکیل شده و یکی از استانهای سرآمد در این حوزه هم استان البرز است، موضوع سوم این گفتاورد است. موضوعات بعدی بیمه و نیازهای سلامت و نیز حکمرانی و سیاست گذاری به ویژه حکمرانی هوشمند و فضای سایبری هستند که بخشی از نیاز حاکمیت و دولت برای بیان راهکارهای مناسبتر و کارآمدتر از طریق نخبگان مطرح شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: به دنبال شعار سال مبنی بر نقش و مشارکت مردم در فرایند جهش تولید و اقتصاد زمینه ساز این فراهم شد که در قالب یک گفتاورد از همه این ظرفیتهای نخبگانی استفاده شود. بنیاد ملی نخبگان در این سالها نخبگان پژوهشی و آموزشی را شاید بیشتر مورد توجه قرار داده ، لذا این گفتاورد ترکیبی است از حضور افرادی که مستعد نخبگی بوده و استعدادهای برترشان شناسایی شده و توانایی دارند که در این پنج حوزه اصلی به کمک دولت بیایند.
وی گفت: لذا در قالب رویداد بزرگ گفتاورد ملی جمعیت وسیعی از مراکز آموزشی، دستگاههای اجرایی و سیاستگذار مورد مخاطب هستند که اگر طرحی دارند و و مطالعاتی داشتند که قابلیت شنیدن است، از ۲۲ اردیبهشت ماه آغاز نسبت به ارائه نقطه نظرات و ثبت ایدههای خود اقدام کنند.
وی افزود: پس از ثبت نام و ارسال آثار از آثار ارسالی نمایشگاهی در تیرماه برگزار و در نهایت در آبان ماه رقابت نهایی این گفتاورد انجام خواهد شد. در این راستا هم امکانات مادی برای این گفتاورد در قالب جایزه ۱۰ میلیارد ریالی و تسهیلاتی نخبگانی برای منتخبین با سطح بندی مختلف دیده شده است. در مرحله نهایی این گروهها این فرصت را پیدا میکنند نتایج طرح خود را در دیدار با مقام معظم رهبری ارائه کنند. در دیدار نخبگان با رئیس محترم جمهوری و وزرا قابلیت طرح دیدگاههای خود را خواهند داشت. بخشی از این گفتاورد به این صورت طراحی شده که موضوعات پنجگانه در مرحله داوری با حضور وزیر مربوطه انجام شود.
نبیونی ادامه بیان کرد: با مشارکت وزارت کشور و بنیاد نخبگان در قالب شکلگیری هیأتهای اندیشه ورز در استانهای مختلف فعالیتی شروع شد که در حوزههایی که استانها در سطح منطقهای و ملی مشکل داشتند بتوانند در قالب شکلگیری گروههای اندیشهورز موضوعات را بررسی و راهکار ارائه کنند.
نبیونی یادآور شد: دو هیأت اندیشه ورز رسماً در استان البرز در حوزه امنیت غذایی و زیست محیطی با تاکید بر پسماند شکل گرفت و در قالب حضور در یک رویداد یک روزه در دیدار با معاون رئیس جمهور و در دیدار با مقام معظم رهبری پیشنهادات خودشان ارایه کرد.
وی یادآور شد: در این راستا هیأت اندیشه ورز امنیت غذایی استان البرز منتخب شد و طرح دیدگاههای این هیأت بسیار مورد توجه قرار گرفت. همچنین در حضور وزیر کشور هم این هیأت جزء منتخبین کشور و دستاوردهای به بخشهای مربوطه ارجاع شد. گروههای اندیشهورز نمونهای هستند که اگر تمام دستگاههای اجرایی، مراکز پژوهشی و دانشگاههای گروههای نخبگی را تشویق و تشکیل دهند این قابلیت را دارد که با نام آنها کار پیش رود.
وی گفت: بر خلاف قبل بخش قابل توجهی از این فرایند در نهادها و تشکلهای مردمی مورد توجه است. امیدوارم هستیم که با همکاری قرارگاههای مختلف ظرفیت بیشتری از استان در این گفتاورد معرفی و مشارکت کنند، هر چند در این گفتاورد نگاه یک نگاه ملی است اما با مشارکت ظرفیت نخبگی استان در تمام سطوح مختلف مردمی دانش آموزی، سازمانی و تحقیقاتی و تشکلهای بانوان و سمنها امیدواریم ظرفیتهای نخبگی استان جزء منتخبین نهایی این گفتاورد باشند.
افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان از ۲۲ اردیبهشت تا ۲۸ خرداد آغاز شده و علاقهمندان استانهای البرز و تهران میتوانند نسبت به ثبت نام و ارسال آثار خود به نشانی bmn.ir اقدام کنند.