در اولین جلسه کمیته اجرایی هشتمین جشنواره ایدههای برتر مطرح شد
نگاه ویژه هشتمین جشنواره ایدههای برتر به توانمندسازی ایدههای برگزیده
با حضور بیش از 36 دستگاه اجرایی، دانشگاهی و مرکز تحقیقاتی، کمیته اجرایی هشتمین جشنواره ایدههای برتر با دبیری بنیاد نخبگان استان البرز، اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان و شهرداری کرج آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان البرز رییس بنیاد نخبگان استان البرز، در ابتدای جلسه گزارشی از روند برگزاری جشنواره ایدههای برتر در سالهای 1398 و 1399 برای اعضای کارگروه ارائه نمودند.
دکتر محمد نبیونی با اشاره به تشکیل ستاد گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری استان البرز در سال جاری و ابلاغ مسئولیت دبیرخانه کارگروه جشنواره ایدههای برتر به بنیاد نخبگان استان البرز توسط ستاد بیان داشت: پیش از این جلسه دو جلسه هماهنگی با اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان البرز و مجموعه شهرداری کرج برگزار شده است.
ایشان اظهار داشت: در دورههای ششم و هفتم جشنواره کاربرگهای ایده پس از دریافت توسط سامانه جشنواره در دبیرخانه، براساس حوزهای که ایده پرداز انتخاب کرده بود یا بعضاً براساس تشخیص روسای کارگروههای علمی، به کارگروه مشخص ارجاع و پس از داوری ایده توسط داوران منتخب، ایدههای برتر توسط روسای کارگروههای علمی تعیین و در جلسهای با حضور تمام اعضای کمیته اجرایی از بین نفرات برتر، نفرات برگزیده انتخاب و به ستاد هفته پژوهش و فناوری معرفی میشدند.
دبیر کمیته برگزاری هشتمین جشنواره ایدههای برتر استان البرز بیان داشت: تا کنون نحوه برگزاری رویداد هفته پژوهش به صورت مجازی، حضوری یا تلفیقی از آن، مشخص نشده است، ولی پیش بینی میشود، در سال جاری بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری در صورت مساعد بودن شرایط و تغییر وضعیت کرونایی استان، به سمت برگزاری برنامههای حضوری، با رعایت پروتکلهای بهداشتی، به صورت تلفیقی (مجازی و حضوری) باشد.
وی هدف از تشکیل این جلسه را مشخص نمودن تاریخهای مهم برای دریافت ایدهها و داوری ایدهها، نحوه اطلاع رسانی فراخوان جشنواره و تعیین روسای کارگروه های علمی جشنواره بیان نمود.
ایشان اظهار داشت: در خصوص فعالیتهای دانشآموزی، کارگروهی در ستاد هفتۀ پژوهش و فناوری استان البرز شکل گرفته است و شرکت دانشآموزان در این جشنواره به صورت مجزا، بلامانع است.
وی تأکید کرد: در سالهای گذشته با همکاری بسیار شایسته دستگاههای اجرایی، مراکز دانشگاهی و مؤسسات تحقیقاتی کارگروه و جشنواره ایدههای برتر از مجموعه کارگروه ها و کمیته های ستاد هفته پژوهش و فناوری نمود بیشتر و عملکرد بهتری داشت.
ایشان تصریح کرد: ترکیب جمع حاضر کمیته اجرایی جشنواره از دو منظر شکل گرفته است، ابتدا، دعوت از افراد براساس مسئولیتی که در دستگاه خود داشتند و با فعالیت کمیته اجرایی مرتبط بود و دوم، دعوت از افراد براساس تجارب ایشان و نیازی که به ایشان بود با هماهنگی دستگاه مربوطه شان در جلسه و جمع کمیته اجرایی حضور دارند.
ایشان اظهار داشت: در سال جاری از شتابدهندهها، نهادها و شرکتهای دانشبنیان توانمندساز در حوزههای مالکیتهای فکری و صنعتی، مراکز رشد و کارخانه نوآوری و صنایع خلاق استان البرز دعوت شده است تا پس از معرفی ایدههای برتر، توانمندسازی ایده ها نیز در جشنواره امسال تقویت شود.
نماینده شتابدهنده دانشبنیان سیوان بیان داشت: اطلاعات جشنواره به صورت مناسب برای اعضایی که در سالهای گذشته عضو کمیته اجرایی نبودند، ارسال شود.
سرپرست اداره مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان داشت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، همچون سالهای گذشته همراه کمیته اجرایی جشنواره خواهد بود.
دکتر شایسته اظهار داشت: داوری ایدههای دانشآموزی به صورت مجزا و با همکاری آموزش و پرورش استان میتواند کمک کند که دانشآموزان با یکدیگر مقایسه شوند نه با افراد دارای تحصیلات آکادمیک.
معاون پژوهشی و فناوری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان داشت: تجربیات دو سال گذشته میتواند سرعت عمل کارگروه اجرایی و کارگروه علمی جشنواره را بالا ببرد.
دکتر پورطهماسی بیان داشت: با تغییرات لازم در پوستر و کاربرگهای سال گذشته، فراخوان جشنواره از 15 آبان آغاز و مهلت ارسال ایدهها نیز تا 30 آبان در نظر گرفته شود.
ایشان اظهار داشت: با توجه به حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی، اعضای کمیته علمی مشخص و افراد در صورت تمایل درخواست خود را برای حضور در کارگروههای علمی اعلام نمایند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بیان داشت: تجربه سالهای گذشته کمیته اجرایی جشنواره و همراهی دستگاهها و نهادها با این کمیته یکی از نقاط قوت کمیته جشنواره ایدههای برتر به شمار میآید.
دکتر حامد ثابت اظهار داشت: سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج میتواند در کنار اعضای کمیته اجرایی جشنواره در بحث توانمندسازی صاحبان ایده و خدمات رسانی به ایدههای برگزیده این جشنواره در راستای تجاری سازی ایدهها حضور داشته باشند و خدمت رسانی نماید.
مدیر عامل شرکت نوفن حامی البرز بیان داشت: یکی از نقاط مغفول در جشنوارههای سال گذشته عدم ارتباط با ایدههای برگزیده پس از انتخاب و معرفی ایشان بوده است.
مهندس بیژن نصیری اعظم بیان داشت: بهتر است برای بعد از جشنواره برنامهای در راستای توانمندسازی ایدههای منتخب و برگزیده توسط کمیته اجرایی در نظر گرفته شود.
معاون پژوهش و آموزش اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان البرز، خلاصهای از فعالیت و مأموریتهای سازمان فنی و حرفهای کشور و اداره کل استانی آن بیان نمود.
مهندس پورجعفر اظهار داشت: امیدواریم با همراهی جمع حاضر و ظرفیت مجموعه فنی و حرفهای بتوانیم در حوزه مهارت آموزی و توانمند سازی صاحبان ایده ها در استان گام برداریم.
مسئول پژوهش اداره کل محیط زیست استان البرز بیان داشت: به منظور حمایت از صاحبان ایدهها و استفاده از ظرفیت این جشنواره در حل چالشها و مشکلات صنایع استان، نمایندگان شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز در کمیته اجرایی جشنواره دعوت شوند.
دکتر علی ناصری اظهار داشت: مجموعه اداره کل محیط زیست استان در کارگروههای مرتبط جشنواره همانند سالهای گذشته حضور خواهد داشت.
ایشان تأکید کرد: ایدههای که بتوانند به عنوان راهکار در حل یا بهبود یک مشکل عمل کنند باید توسط کمیته شناسایی و به دستگاههای ذیربط و مرتبط در استان معرفی شوند.
نماینده و عضو هیأت علمی محترم پژوهشگاه مواد و انرژی با اشاره به نگاه حداکثری کمیته اجرایی جشنواره برای حضور و مشارکت دستگاهها و نهادهای اجرایی افزود: این همراهی یک گام مثبت و رو به جلو برای این کمیته است.
دکتر سعید رهگذر بیان داشت: با توجه به احتمال شیوع پیک ششم کرونا در آذرماه، باید برای برگزاری غیر حضوری جشنواره آمادگی داشته باشیم.
ایشان اظهار داشت: در صورتی که اعضای کمیته صلاح میدانند با توجه به تجربه سالهای گذشته کارگروههای علمی و حوزههای که ایده کمتری در جشنواره دارند با یکدیگر ادغام شوند.
معاون فناوری مرکز رشد پژوهشکده گیاهان دارویی بیان داشت: با توجه به زمان مناسب آغاز به فعالیت ستاد هفته پژوهش و فناوری در استان البرز و به تبع آن کمیته اجرایی جشنواره ایدههای برتر در سال جاری میتوانیم روند اجرای برنامههای هفته پژوهش و فناوری را بهتر از سالهای گذشته مدیریت کنیم.
دکتر نسرین قوامی در ادامه افزود: برای کاربردیتر نمودن این جشنواره، مرکز رشد پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی آمادگی این را دارد از ایدههای مرتبط با حوزۀ گیاهان دارویی حمایت کند.
رییس اداره پژوهش معاونت برنامهریزی شهرداری کرج بیان داشت: با توجه به اینکه روال برگزاری جشنواره با تجربیات سالهای گذشته مشخص و مدون است، میتوانیم فراخوان جشنواره را از 20 آبان ماه آغاز و تا 10 آذر با یکبار تمدید اطلاعرسانی نماییم و از 13 آذر نسبت به داوری ایدهها اقدام نماییم.
مهندس فرهاد صوفیان اظهار داشت: برای بر طرف نمودن دغدغههای اعضای محترم کمیته اجرایی جشنواره در فراخوان جشنواره، به دورههای توانمندسازی ایدهپردازان اشاره شود.
رییس اداره پژوهش دانشگاه فنی و حرفهای استان البرز بیان داشت: یکی از مزیتهای مهم دانشگاه فنی و حرفهای استان البرز این است که خروجی هنرستانهای استان در دو مرکز خواهران و برادران دورههای مهارتی را در مقاطع کارشناسی و کاردانی در این دانشگاه سپری می کنند.
مهندس گلشنی در ادامه افزود: اگر بتوانیم شروع خوبی را در جشنواره امسال داشته باشیم این دستاورد میتواند در سال آینده تداوم پیدا کند.
وی اظهار داشت: ایده توسط جامعه هدف برای حل یا بهبود یک مشکل تجلی پیدا می کند و برای اینکه ایده ها هدفمند باشند پیشنهاد نمودند از شرکتها و صنایع استان البرز برای ارائه دغدغهها و مشکلاتشان در قالب یک نمایشگاه عرضه نیازمندیها دعوت شود.
در پایان جلسه روسای کارگروههای علمی جشنواره تعیین و مقرر شد فراخوان هشتمین جشنواره ایدههای برتر از تاریخ 15 آبان الی 30 آبان در سامانه جشنواره فعال شود.